Λικέρ Blue Curacao

Λικέρ Blue Curacao

Ένα νέο προϊόν προστίτεται στην γκάμα των λικέρ Kosteas που φέρουν την ονομασία ΛΙΚΕΡΑΚΙ®. Αν και νέο προϊόν για τη δική μας εταιρεία το Blue Curacao είναι ένα λικέρ που κυκλοφορεί από τον 18ο αιώνα.

Πολλές μάρκες έχουν διεκδικήσει την πατρότητα του Κουρασάο. Ο Λούκας Μπολς, μέτοχος της VOC και ιδιοκτήτης αποστακτηρίου στο Άμστερνταμ, χρησιμοποίησε τον 18ο αιώνα τα πικρά πορτοκάλια του νησιού για να φτιάξει ένα λικέρ το οποίο έμοιαζε πολύ με το σημερινό Μπλε Κουρασάο. Ο ίδιος πρόσθεσε μπλε χρωστικές στο λικέρ για να μοιάζει πιο εξωτικό. Μια άλλη θεωρία λέει ότι το Κουρασάο παρασκευάστηκε και διατέθηκε για πρώτη φορά στην αγορά από την οικογένεια Σενιόρ (Senior) το 19ο αιώνα, μια θεωρία που προτάθηκε από την ίδια την εταιρεία. Η Senior είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί λαράχα από το νησί και έτσι είναι εταιρεία που επιτρέπεται στις να χρησιμοποιεί τη λέξη «αυθεντικό» στην ετικέτα.

Το Κουρασάο (Curacao), είναι ένα είδος λικέρ που είναι φτιαγμένο με αποξηραμένες φλούδες του εσπεριδοειδούς λαράχα (laraha), το οποίο φύεται στο νησί Κουρασάο, απ’ όπου και η ονομασία. Το φυτό αυτό δεν είναι ενδημικό είδος στο νησί και μοιάζει με το πορτοκάλι, καθώς προήλθε από την ποικιλία πορτοκαλιών Βαλένθια που είχε μεταφερθεί εκεί από τους Ισπανούς εξερευνητές. Το έδαφος του νησιού Κουρασάο είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά και αυτό, σε συνδυασμό με το ξηρό κλίμα, αποδείχτηκε ότι δεν ταίριαζε με την καλλιέργεια του πορτοκαλιού Βαλένθια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρά και πικρά φρούτα στα δέντρα. Αν και η πικρή σάρκα του λαράχα δεν είναι καθόλου βρώσιμη, η φλούδα του διατήρησε την αρωματική και γευστική ευωδιά, διατηρώντας μεγάλο μέρος της ουσίας από την ποικιλία Βαλένθια.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kosteas.gr/wp-content/uploads/2018/05/kosteas-kalamata-photo-bg-products-2-1.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}