Με την ίδια αγάπη και μεράκι από το 1962 μέχρι σήμερα, η οικογένεια Κωστέα ακολουθεί πιστά την επιτυχημένη συνταγή που έχει κάνει το ούζο Κωστέα κορυφαίο στις προτιμήσεις του κόσμου. Διατίθεται σε 41% vol και σε 37,5% vol σε διάφορες συσκευασίες από 50 ml έως 1 Lt. Η επετειακή φιάλη κρύβει μέσα της το καλύτερο ούζο που έχουμε φτιάξει ποτέ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η παραγωγή του ούζου ξεκίνησε στην Ελλάδα στα μέσα του 19ου αιώνα, στην Καλαμάτα και στον Τίρναβο.

Το ούζο ξεκίνησε σαν τσίπουρο «μεταβρασμένο». Η εξαιρετική ποιότητά του όμως, αύξησε τη ζήτησή του έτσι ώστε τη δεκατία του 1920, όταν μειώθηκε σημαντικά η σταφυλοπαραγωγή εξαιτίας της φυλλοξήρας, που πρόσβαλε τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και εξαιτίας των πολεμικών γεγονότων της περιόδου εκείνης, οι ποτοποιοί άρχισαν να καταφεύγουν σε άλλες πρακτικές, και μάλιστα μερικοί έπαψαν να χρησιμοποιούν άνισο για την αρωμάτισή του.

Σήμερα, στην Ελλάδα συνεχίζεται η παραδοσιακή συνταγή του Ούζου, βασισμένη σε σπόρους ανίσου.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το ούζο συνοδεύεται συνήθως από μεζέδες, όπως παστά, χταπόδι, σαλάτες κ.ά.

Σερβίρεται σε μικρά ή λεπτά και ψηλά ποτήρια και προστίθεται στο ποτό δροσερό νερό ή/και πάγος. Μετά την προσθήκη νερού το ποτό εμφανίζει χαρακτηριστικό υπόλευκο χρώμα (γαλάκτωμα) που οφείλεται στο γλυκάνισο που περιέχει. Προσοχή, δεν φυλάγεται ποτέ στο ψυγείο.

Ούζο premium

Ούζο premium

Ούζο 41%

Ούζο 41%

Ούζο μινιατούρα

Ούζο μινιατούρα

Ούζο 37,5%

Ούζο 37,5%

Το τσίπουρο προστέθηκε στην γκάμα προϊόντων της επιχείρησης Κωστέα τα τελευταία χρόνια. Γρήγορα όμως κατέλαβε τις καρδιές των ανθρώπων και έγινε το αγαπημένο τους τσίπουρο. Διατίθεται σε 41% vol και σε 38% vol σε διάφορες συσκευασίες από 50 ml έως 1 Lt. Η επετειακή φιάλη κρύβει μέσα της το καλύτερο τσίπουρο που έχουμε φτιάξει ποτέ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το τσίπουρο είναι ένα ελληνικό αλκοολούχο ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν από 7 περίπου αιώνες στα μοναστήρια του ΑγίουΌρους. Η Τσικουδιά ή Ρακή στην Κρήτη είναι κάτι ανάλογο, ωστόσο η κυριότερη διαφορά του είναι ότι η τσικουδιά είναι προϊόν μονής απόσταξης.

Σε άλλες χώρες, παρόμοια ποτά είναι η Ιταλική Γκράπα και το Αράκτης Μέσης Ανατολής. Το τσίπουρο έχει τις περισσότερες φορές 36 με 45 αλκοολικούς βαθμούς. Δεν πρέπει να συγχέεται με το ούζο, ποτό με διαφορετικό τρόπο παρασκευής.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το τσίπουρο σερβίρεται σε μικρά ποτήρια και καταναλώνεται κάποιες φορές σκέτο, αλλά συνήθως σε συνοδεία με μεζέδες. Εκλεκτοί μεζέδες για τσίπουρο θεωρούνται ο παστουρμάς, τα παστά και οι ελιές. Πολλές φορές προστίθεται στο ποτό νερό ή πάγος. Σε κάποια δε μοναστήρια του Αγίου Όρους οι μοναχοί υποδέχονται τους επισκέπτες με τσίπουρο και ένα λουκούμι, ο συνδυασμός των οποίων χαλαρώνει τους μύες και προσφέρει ενέργεια.

Golden Drop

Golden Drop

Τσίπουρο 41% special

Τσίπουρο 41% special

Τσίπουρο 41%

Τσίπουρο 41%

Τσίπουρο 38%

Τσίπουρο 38%

Ξεκινώντας από το πρώτο λικέρ με γεύση μαστίχας και βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου, η ποτοποιία Κωστέα μπαίνει δυναμικά στην παραγωγή ηδύποτων δημιουργώντας περισσότερα λικέρ με γεύσεις Καρπούζι, Καρύδα, Cherry, Καραμέλα και Curacao. Απολαμβάνονται παγωμένα μετά το φαγητό και ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σε άλλες αγνότερες εποχές.

Λικεράκι

Λικεράκι

Merlot

Merlot

Οίνος ξηρός – “Mantissa”

Οίνος ξηρός – “Mantissa”

Οίνος γλυκός (Μαυροδάφνη, Μοσχάτο)

Οίνος γλυκός (Μαυροδάφνη, Μοσχάτο)

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δείτε τον συνοπτικό κατάλογο παρουσίασης των προϊόντων μας (αρχείο pdf)